Demo Kebejatan Zionis di Masjid Bandaran Kota Kinabalu

Sejurus selepas solat Jumaat di Masjid Bandaran Kota Kinabalu, Dewan Pemuda PAS bersama-sama dengan AMK negeri Sabah dan Dewan Pemuda PAS kawasan Sepanggar, telah mengadakan demontrasi aman bagi menyatakan bantahan di atas kekejaman pihak kerajaan haram Israel terhadap misi keamanan yang membawa bantuan kemanusiaan ke Gaza.


Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Sabah, Saudara Lahirul Latigu memberi ucapan

Pada ucapan ringkas Ketua Pemuda PAS Sabah, beliau mengecam pihak Israel yang membelakangkan undang-undang antarabangsa dengan menyerang dan membunuh sukarelawan dari 40 buah negara. Seterusnya beliau menempelak pihak kerajaan yang bersekongkol dengan APCO yang terang-terang dimiliki oleh syarikat berkepentingan di Israel. Pada akhir demontrasi tersebut, bendera Israel telah dibakar bagi menunjukan kecaman umat Islam terhadap kerajaan haram Zionis.

Pada masa yang sama PAS kawasan Tawau juga turut mengadakan demontrasi aman bertempat di Masjid Al-Kauthar, bandar Tawau. Berita penuh demontrasi di Tawau boleh dilihat di sini.

Demontrasi aman oleh PAS kawasan Tawau


Gambar sekitar demontrasi.


Antara ahli Jamaah masjid yang turut sama pada demontrasi aman tersebut

Membakar bendera Israel lanatullah

Komen Via Facebook :
PERINGATAN: passepanggar.blogspot.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Sila tinggalkan pesan anda di sini

Post a Comment

 

powered by : www.blogger.com | designed by :ikhwan nain