Tahniah Jabatan Amal Sepangar di atas penganjuran 'Liga Futsal Unit Amal 2011'

DPP Sepangar mengucapkan tahniah kepada Jab. Amal kawasan berserta Lajnah Sukan kerana berjaya menganjurkan 'Liga Futsal Unit Amal 2011' baru-baru ini. Acara yang julung-julung kali diadakan ini berjaya mengumpul 7 pasukan dari kampung-kampung berdekatan, antaranya, Kg.Kibagu, Kg.Kelansanan, Kg.Tebobon, Kg.Warisan, Kg.Rampayan, Kg.Bangka-Bangka dan Kg.Keboni selain dari pasukan Unit Amal sendiri iaitu Unit Amal Dream Team.

Kesempatan ini juga DPP Sepangar ingin sekali mengucapkan tahniah kepada semua pasukan yang bertanding kerana telah menunjukan semangat setiakawan yang sangat baik serta tidak berlaku sebarang kejadian yang tidak diingini. Seterusnya kejayaan pengunjuran 'Liga Futsal Unit Amal' ini membuktikan bahawa matlamat bersukan satu ibadah berjaya membentuk keperibadian yang mulia dikalangan pemain. Sekali lagi tahniah pada semua yang terlibat.

Berita lanjut disini
Sumber: http://amalsabah.blogspot.com/


Sepangar, 20hb Mac: Jabatan Amal kawasan Sepangar hari ini telah melancarkan dengan rasminya pasukan Futsal unit amal kawasan yang dinamakan 'Unit Amal Dream Team'. Pasukan ini ditubuhkan bagi menyediakan ruang kepada pemuda-pemuda yang berminat dengan sukan Futsal untuk beraksi atas nama Unit Amal.

Pasukan Futsal: Unit Amal Dream Team

Sehubungan dengan itu juga, Jabatan Amal kawasan Sepangar telah berjaya menganjurkan Liga Futsal Unit Amal 2011. Program yang diadakan di Futsal City, Rampayan ini telah mendapat sambutan dari 7 buah pasukan futsal disekitar Sepangar yang mewakili kampung-kampung mereka. Pertandingan yang dianjurkan ini menghadiahkan wang tunai sebanyak RM400 kepada juara, RM300 naib juara dan RM200 tempat ketiga.


Pada sesi tazkirah yang disampaikan oleh Ust Zulfikar Abdullah sebelum pertandingan dimulakan, beliau mengingatkan kepada para peserta bahawa hasrat penganjuran Liga Futsal ini adalah bertujuan untuk merapatkan silaturahim dan membina persahabatan. Selain dari itu beliau mengingatkan bahawa bersukan merupakan satu ibadah, maka ianya pasti akan memberi pahala, maka bermainlah dengan penuh disiplin dan berhemah.

Pada pertandingan ini pasukan DullBlas dari Kg.Kibagu telah berjaya menjadi juara. Tahniah kepada semua pasukan yang terlibat dan juga urusetia yang bertungkus lumus menjayakan program ini juga kepada para penyumbang (sponcer). Jumpa lagi pada Liga Futsal Unt Amal 2012 nanti.

Gambar sekitar pertandingan:

Perlawanan akhir sedang berlangsung antara Warisan FC vs Dullblass Team

Pasukan Dullblas menjulang piala kemenangan Liga Futsal Unit Amal 2011

Juara dan Naib Juara bergambar bersama

Pasukan yang tidak berjaya juga turut mendapat cenderahati (hamper)

Bergambar bersama pengadil profesional

Komen Via Facebook :
PERINGATAN: passepanggar.blogspot.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Sila tinggalkan pesan anda di sini

Post a Comment

 

powered by : www.blogger.com | designed by :ikhwan nain