Konvokesyen PASTI kali ke-20 zon pantai barat meriah

7 Disember, Kota Kinabalu: Bertempat di Dewan Sa'adah, Wisma MUIS Kota Kinabalu telah berlangsung majlis konvokasyen PASTI zon pantai barat. Sebanyak 17 buah PASTI disekitar kawasan Sepangar dan Putatan yang terdiri daripada 221 pelajar terlibat pada majlis konvokasyen kali ini.

Konvokasyen ini telah dirasmikan oleh YB Salehuddin Ayub yang juga Ahli Parlimen Kubang Krian. Pada majlis tersebut, beliau mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua ibu bapa penjaga yang telah memberi kepercayaan kepada PASTI bagi mendidik anak-anak mereka. Ini seterusnya membuktikan bahawa sistem pendidikan PASTI yang berteraskan Islam sememangnya telah diterima oleh masyarakat, malah terdapat juga ibu bapa dari kalangan bukan Islam yang turut sama memberi sokongan.

Pada konvokasyen kali ini, dua murid dari PASTI Likas telah diumumkan sebagai pelajar terbaik mewakili murid lelaki dan perempuan.

Gambar sekitar Konvokasyen PASTI Pantai Barat kali ke-20

Bergambar bersama jawatankuasa Konvokesyen, turut sama adalah pelajar PASTI dari kalangan bukan Islam (dihadapan sekali)

Unit Amal sentiasa membantu kelancaran program PASTI

YB Salahuddin Ayub (Naib Presiden PAS) menyampaikan sijil kepada pelajar PASTI.

Dinobat sebagai pelajar terbaik PASTI

Persembahan dari pelajar PASTI

Pelajar PASTI menyampaikan puisi dengan penuh bersemangat pada majlis tersebut

Ucapan perasmian oleh YB Sahuddin Ayub (Ahli Parlimen Kubang Kerian)

Antara tetamu kehormat yang hadir, juga kelihatan Hj Aminudin Aling (Tim. Pesuruhjaya PAS Sabah) berbaju merah

Sebahagian pelajar PASTI yang hadir pada majlis konvokasyen

Ibu bapa memenuhi setiap ruang duduk Dewan Sa'adah, Wisma MUIS.

Pada kesempatan ini DPP kawasan Sepangar mengumumkan pembukaan sekolah rendah ISLAM yang akan memulakan sesi pengambilan tahun hadapan. Kepada ibu/bapa yang berminat sila berhubung pada maklmat dibawah:

Ust Anuar Ali : 013-8560679

Komen Via Facebook :
PERINGATAN: passepanggar.blogspot.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Sila tinggalkan pesan anda di sini

Post a Comment

 

powered by : www.blogger.com | designed by :ikhwan nain